Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Donatorji in sponzorji

ZAHVALA OB DONACIJI 

Podjetje PRIBER iz Zminca pri Škofji Loki je Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj podarilo oblačila za novorojenčke.S prejetimi  oblačili bodo naši novorojenčki še lepši, kar bo pripomoglo k boljšemu počutju tako novoroječkov kot njihovih mamic.

Podjetju PRIBER se še enkrat iskreno zahvaljujemo.
ZAHVALA OB DONACIJI

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj je v sredo 23.9.2015, prejela pet posebnih nosilnih 'snuggle' odejic, ki omogočajo lažji prenos novorojenčkov in manjših dojenčkov npr. iz zibelke v stolček za hranjenje, primerne so tudi za uspavanje.
Donacija je bila izvršena s strani ekipe Snuggleodejica Slovenija.
Za prejeto donacijo se ekipi Snuggleodejica Slovenija iskreno zahvaljujemo.

TRIGLAV TEK

Spoštovani, v soboto 12.9.2015 je bil na Brdu pri Kranju 4. Triglav tek - dpbrodelni tek s katerim se zbirajo sredstva za porodnišnice.

Letos je bila Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj prejemnica donacije.
Sodelovali smo v poslovnem teku trojk, v prvi ekipi za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo so sodelovale: Marta Kancilija, Andrejka Horžen in Urška Šinkovec.
Med žensko ekipo v poslovnem štafetnem teku so zasedle prvo mesto, za kar jim iskreno čestitamo.
V drugi ekipi so sodelovali: Mojca Gašperin, Branislav Reljić in Mateja Romšak.
V teku na 21 km pa je sodelovala Mojca Gašperin.
Med otroki je naše barve zastopala Mija Kern.

Prejeto donacijo v višini 2.500 EUR bomo namenili za nabavo grelcev za novorojenčke.
Vrednostni bon je na teku prejela direktorica bolnišnice na slavnostni podelitvi
Andreja Cerkvenik Škafar, dr. med.

Zavarovalnici Triglav in vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo.
ZAHVALA OB DOBRODELNEM KONCERTU "Za lepše prve trenutke"

Veseli smo, da ste se odločili za plemenito dejanje in se odzvali naši prošnji za pomoč pri organizaciji in izpeljavi dobrodelnega koncerta z naslovom " Za lepše prve trenutke", ki je potekal 07.05.2015 s pričetkom ob 19. uri v Ledeni dvorani Zlato polje v Kranju, katerega izkupiček bo namenjen obnovi porodnega bloka in porodniškega oddelka.

Več o tem

Zahvala ob dobrodelni akciji Manj svečk za manj grobov

 
Kolektiv bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj se iskreno zahvaljuje vsem organizatorjem za trud v akciji Manj svečk za manj grobov, s katero ste pomagali tudi naši bolnišnici. Tudi v prihodnje bomo veseli sodelovanja z vami.
Tako kot vi, si tudi mi želimo, da bi akcija postala prepoznavna po celi Sloveniji; da bi bilo prižganih manj svečk in zato več žara v očeh tistih, ki bodo na ta način korak bližje k uresničitvi cilja.

 
Prisrčna hvala.

Več o tem

Zahvala ob dobrodelni akciji 15. tekmovanja slikopleskarjev

15. tekmovanje slikopleskarjevje OZS letos organizirala v gorenjski regiji in v petek, 22. novembra 2013, v enem dnevu prenovila prostore Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. V dotrajani stavbi, zgrajeni leta 1964, je več kot80 slikopleskarjev tekmovalcev in članov humanitarnih skupin prepleskalo približno4.000 m2 površin v prostorih ginekološkega in oddelka intenzivne nege, v pritličju pa so mojstri prenovili še bolniško sobo za pripravo na porod in bolniško sobo za alternativni porod, da bi pacientkam na oddelkih zagotovili kakovostnejše pogoje bivanja, obravnave in njihove rehabilitacije.
Več o tem

Zahvala Vzajemni in OK Triglav Kranj

Donacija sredstev kranjski porodnišnici za nakup srčnega defibrilatorja

Ljubljana, 25. september – V humanitarni akciji »Zmagamo, ko pomagamo« je Vzajemna v sodelovanju z Odbojkarskim klubom Triglav Kranj in Leo klubom Ljubljana zbrala del sredstev za nakup nujno potrebnega ročnega srčnega defibrilatorja, ki ga potrebuje kranjska porodnišnica. Gre za dragocen aparat, ki rešuje življenja vsem, ki utrpijo nenadni zastoj srca in dihanja. To je le ena od donacij Vzajemne, ki kot družbeno odgovorno podjetje večkrat priskoči na pomoč slovenskemu zdravstvenemu sistemu.

Direktor sektorja za trženje Vzajemne Dimitrij Šulin in predsednik OK Triglav Kranj Aleš Arnšek sta Bolnišnici zaginekologijo in porodništvo Kranj predala ček v vrednosti 1.800 evrov, s katerimi so prispevali del sredstev za nakup te prepotrebne naprave. Vzajemna je namreč od vsakega zavarovanja, sklenjenega v času letošnjega državnega prvenstva v odbojki na mivki, podarila pet evrov. V okviru akcije »Zmagamo, ko pomagamo« je tako prispevala 1.000 evrov, preostali znesek pa sta prispevala Odbojkarski klub Triglav Kranj in Leo klub Ljubljana.
Dimitrij Šulin, direktor sektorja za trženje Vzajemne, je ob predaji povedal: »Veseli smo, da smo lahko z donacijo prispevali k nakupu srčnega defibrilatorja, ki pomembno povečuje stopnjo učinkovitosti oživljanja in rešuje življenja ljudi. Seveda upamo, da bo potrebe po tem čim manj. V Vzajemni smo se zavezali, da bomo kot zdravstvena zavarovalnica po najboljših močeh prispevali k večji kakovosti življenja in boljšemu zdravju ljudi. Z različnimi aktivnostmi in projekti, ki jih podpiramo, se trudimo spodbujati preventivno ravnanje in osveščati o pomenu zdravega načina življenja.«
Povezana novica

Zahvala Abanki

Dne 15. 4. 2013 sta nas obiskali direktorica glavne podružnice Abanke Kranj Tatjana Ahačič in vodja poslovalnice Abanke v Kranju Mojca Cafun Klopčar.
Abanka je naši bolnišnici v okviru akcije Poklonite rojstvu zlat spomin donirala sredstva v višini 1.000 EUR. Istočasno je mamici Almi Košec, ki je rodila 13. aprila deklico Avo, poklonila zlatnik z motivom bele štorklje, ki je v Sloveniji simbol rojstva.

Donirana sredstva bomo namenili za nakup defibrilatorja.

Abanki se iz srca zahvaljujemo.Muce copatarice

Muce copatarice Gorenjskega glasa so bile pridne in so našim novorojenčkom v mesecu februarju prinesle pletene copatke.

Mucam copataricam se iskreno zahvaljujemo, ker tako lepo skrbijo za naše novorojenčke in si želimo lepega sodelovanja tudi v prihodnje.

Kolektiv porodniškega oddelka

ZAHVALA MLADINSKEMU CEHU

V dneh od 29.10. do 31.10. 2012, je v trgovskem centru Qulandia potekala dobrodelna akcija v organizaciji MLADINSKEGA CEHA z motom 72 ur brez kompromisa. Mladi JUNAKI so prostovoljno z različnimi aktivnostmi zabavali in animirali otroke, katerih starši so lahko brez skrbi odšli po nakupih. Ob tem so zbirali prostovoljne prispevke za nakup mobilnega grelnika za novorojenčke za Bolnišnico za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Zbralo se je 269,92 EUR

JUNAKI, ki so pri tej lepi humanitarni akciji pomagali so:
Miriam Cukjati
Liza Šklep
Rok Škrlep
Ana Benedik
Jakob Jančar
Rebeka Haisinger
Sara Kavčič
Katja Benedik
Katarina Oblak-Bukovac
Tjaša Kocjan

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj se iskreno zahvaljuje Mladinskemu cehu in JUNAKOM.

ZAHVALA OK TRIGLAV KRANJ

29. in 30.6.2012 je v Kranju potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Organizator je bil OK Triglav Kranj, ki je poleg velikega športnega dogodka tudi letos, tako kot že lani organiziral humanitrano akcijo z naslovom "Zmagamo, ko pomagamo". Izkupiček so namenili naši Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj, tokrat za nakup profesionalnega ročnega srčnega defibrilatorja. Tudi znani kranjski in slovenski športniki so pokazali, da imajo posluh za humanitarne akcije, saj so odigrali ekshibicijsko tekmo zvezd odbojke na mivki in tako prispevali svoj delež k humanitarnosti. Med tekmo je bilo s prodajo promocijskih zapestnic z napisom "zmagamo ko pomagamo", zbranih za našo bolnišnico 847,66 EUR, s prodajo zapestnic pa še nadaljujejo.

Organizatorjem OK Triglav Kranj se iz srca in iskreno zahvaljujemo za njihovo dobrodelnost!

Zahvala BGP Kranj AMC studiu
2. avgust 2011


V imenu vseh, ki bodo potrebovali obravnavo v našem Centru za bolezni dojk ter v imenu ekipe Centra za bolezni dojk in Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj se iskreno zahvaljujemo AMC studiu , ki je z željo po pomoči naši bolnišnici na gorenjskem organiziral dobrodelni koncert Oliverja Dragojevića ki je potekal v soboto 11.2.2012 v športni dvorani Zlato polje. 2 EUR od prodanih kart je bil namenjen naši bolnišnici za nakup prepotrebnega digitalnega mamografa in končni izkupiček je znašal 2150 EUR.

Naša želja je, da bomo z novim digitalnim mamografskim aparatom prispevali kamenček v mozaik k boljšemu zdravju žensk pa tudi moških v slovenskem prostoru.

AMC studiu iskrena hvala.


Zahvala
2. avgust 2011


29.7.2011 in 30.7. je v Kranju potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki. Organizator je bil OK Triglav Kranj, ki je poleg velikega športnega dogodka organiziral tudi humanitarno akcijo z naslovom «Zmagamo, ko pomagamo«. Izkupiček je namenjen naši Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj za nakup digitalnega mamografa.
Glavni sponzor humanitarne akcije je bila družba Petrol d.d.. V dveh dneh se je zbralo kar 2.138,00 EUR. Dobrotniki so v zameno dobili majico z logotipom humanitarne akcije in pokrovitelja prireditve. Tudi znani športniki so pokazali, da imajo posluh za humanitarne akcije, saj so odigrali ekshibicijsko tekmo odbojke na mivki in tako prispevali svoj delež k humanitarnosti. Ekipi so sestavljali: Raša Sraka, Tomi Šmuc, Andrej Flajs, Klemen Bauer, Rožle Prezelj, Ivo Jan, Peter Prevc, Robi Kranjec, Anže Šetina in Mitja Oranič.

Organizatorjem OK Triglav Kranj se iz srca in iskreno zahvaljujemo za njihovo idejo in dobrodelnost!
Veseli smo, da so se odločili za nadaljevanje akcije.

Vodstvo BGP Kranj


Donacija Notarske zbornice Slovenije
21. december 2010


21.12.2010 smo od Notarske zbornice Slovenije prejeli vrednostni bon v višini 8.000€ za nakup digitalnega mamografa. Vrednostni bon nam je izročila predsednica Notarske zbornice Slovenije ga. Marjana Tičar Bešter.

Za podarjena sredstva se Notarski zbornici Slovenije iz srca zahvaljujemo.


Donacija podjetja Četrta pot
18. maj 2010


V sredo 12.5.2010, na mednarodni dan medicinskih sester, smo ob 20 letnici delovanja podjetja Četrta pot, prejeli donacijo v višini 10.000€. Donirani program bo pripomogel k boljšemu pregledu, sledenju in evidenci kadra ter s tem tudi k boljši organizaciji in racionalizaciji dela.
Podjetju Četrta pot se iz srca zahvaljujemo za njihovo lepo in dobrodošlo gesto.
Pomoč pri nakupu nove zdravstvene aparature
17. maj 2010


Kranjska območna enota Zavarovalnice Triglav je v sredo ob mednarodnem dnevu medicinskih sester Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo iz Kranja podarila ček v vrednosti dva tisoč evrov. Z donacijo je pomagala pri nakupu mini histeroskopa, ki ga bodo v bolnišnici uporabljali za ugotavljanje bolezni ženskih rodil. Kot je ob tem povedala direktorica bolnišnice Andreja Cerkvenik Škafar, bodo z novim aparatom lahko opravljali ambulantne preglede pacientk ter tako zmanjšali čas hospitalizacije, diagnostika pa bo lažja, prijaznejša in varnejša. »V okolje, iz katerega veliko dobivamo, tudi vlagamo, še posebej smo naklonjeni športu, zdravstvu in kulturi,« je dejal direktor območne enote zavarovalnice Aleš Klement in se ob tem spomnil, da so pred skoraj desetimi leti pomagali bolnišnici pri nakupu aparata za merjenje zlatenice pri novorojencih.

Na sliki od leve: glavni izvršni direktor v Iskraemecu Dieter Brunner, dipl. medicinska sestra Vesna Pipan, Andreja Cerkvenik Škafar, dr. med., in direktor nabave v Iskraemecu Matej Grčar
Donacija za ultrazvočni aparat
18. marec 2010


Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj je kupila ultrazvočni aparat za novorojenčke, ker je bil stari aparat iz leta 1994 že dotrajan. »Razvoj stroke je zelo hiter in si moramo pomagati tudi s sodobnimi aparaturami. Naložba je bila vredna skoraj 48 tisoč evrov,« je povedala direktorica BGP Kranj Andreja Cerkvenik Škafar, dr. med. Pri nakupu jim je z donacijo v višini deset tisoč evrov pomagalo podjetje Iskraemeco skupaj s svojimi največjimi dobavitelji Ineltro Electronics, Skupina Iskra ISD, Shanghai Jiading, Cores Informacijski sistemi, Rutronik Elektronische Bauelemente in še z nekaterimi drugimi. Dva tisoč evrov je prispevalo tudi podjetje Lek.Donacija "Babic" z dežele
4. marec 2010


V četrtek dne 4.3.2010 so nas obiskale »babice z dežele« in našim novorojenčkom podarile pletene copatke in nogavičke. Za podarjene copatke in nogavičke se »babicam z dežele« iskreno zahvaljujemo.

Aleš Grozdanov iz podjetja SPES, Andreja Cerkvenik Škafar, Anamarija Habjan iz podjetja ECOLE s hčerko Mio Marijo Minco, ki jo ima v naročju babica Majda Jelovčan, ter babica Andreja Blažej Sta
Donacija kranjski porodnišnici
26. junij 2009


Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo Kranj je bogatejša za nov kardiotokograf s telemetrijo (CTG), ki ga vsakodnevno uporabljajo v porodnem bloku v času nosečnosti in med porodom za spremljanje plodovih srčnih utripov in delovanje maternice. »Vrednost aparata je 27.600 evrov. Večino denarja smo zagotovili sami, zelo hvaležni pa smo tudi donatorjem, podjetjem ŠTURM iz Šempetra pri Novi Gorici, ECOLE z Bleda in SPES iz Ljubljane,« je povedala Andreja Cerkvenik Škafar, direktorica Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj. Lani so v kranjski porodnišnici 5800-krat snemali CTG, eno snemanje je trajalo od približno pol ure do dolžine celega poroda, torej tudi več ur.Monitor je Jože Knavs izročil direktorici BGP Kranj Andreji Cerkvenik Škafar.
Darilo Elektra Gorenjska kranjski porodnišnici
29. december 2008


Elektro Gorenjska je Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj v petek v prostorih bolnišnice podaril monitor za spremljanje življenjskih funkcij pri novorojenčkih in porodnicah.

»Skladno z dolgoletno tradicijo družbeno odgovornega podjetja smo se v Elektru Gorenjska odločili, da bomo del sredstev, ki bi jih sicer namenili za poslovna darila, podarili BGP Kranj. Vesel sem, da smo skupaj z BGP poiskali način, s katerim je naše darilo namenjeno dolgotrajnejši uporabi in ni namenjeno samo enemu posamezniku, ampak mnogim novorojenčkom in njihovim mamicam,« je povedal predsednik uprave Elektro Gorenjska Jože Knavs. Monitor je stal osem tisoč evrov, Aleš Rozman, dr. med., specialist anesteziolog, je povedal: »V bolnišnici smo imeli doslej pet monitorjev, a nobeden od njih ne omogoča invazivnega nadzora življenjskih funkcij. Ta monitor pa že ima to opcijo.«
Od leve: Andreja Cerkvenik Škafar in Mateja Košak Maljevec
Donacija kranjski porodnišnici
12 september 2008


Intenzivna enota Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj je bogatejša za štiri nove postelje. V ponedeljek so prejeli donacijo Pivovarne Union, ki je za postelje namenila dobrih 14 tisoč evrov. »BGP Kranj je ena izmed osmih bolnišnic, katerim smo v skupini Laško donirali te postelje. Letos bomo skupaj donirali pol milijona evrov, predvsem v zdravstvo in socialo,« je povedala Mateja Košak Maljevec, direktorica marketinga in razvoja v Pivovarni Union. Direktorica BGP Kranj Andreja Cerkvenik Škafar, dr. med., pa je povedala: »Nedolgo nazaj smo izdelali načrte, kakšno bolnišnico želimo imeti v naslednjih letihAndreja Cerkvenik Škafar in Zlatko Kavčič. Gorenjska banka je letos donirala po 50 tisoč evrov bolnišnicam na Jesenicah, Golniku in v Kranju.
Donacija kranjski porodnišnici
21. maj 2008

Gorenjska banka je Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj donirala 50 tisoč evrov. Slavnostna predaja čeka je bila v ponedeljek v prostorih bolnišnice. »Kupili bomo avtoklav (sterilizator), ki ga uporabljamo za uničenje vseh oblik živih mikro organizmov. Sedanja sterilizatorja nosita že letnico 1973 in sta bila v zadnjih letih kljub dobremu servisu kar nekajkrat okvarjena in bosta šla počasi v odpis. Glede na to, da je sterilizator srce bolnišnice (z njim steriliziramo instrumente, material ...) in da bomo lahko kupili novega, smo izredno veseli donacije Gorenjske banke,« je povedala Andreja Cerkvenik Škafar, direktorica Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo (BGP) Kranj. Za novim sterilizatorjem že poizvedujejo, cena se giblje do 50 do 70 tisoč evrov.

Predsednik uprave Gorenjske banke Zlatko Kavčič je povedal: »Prijeten trenutek je, ko nekomu lahko pomagamo. Če smo s to donacijo prispevali drobec v mozaik, potem je naše poslanstvo izpolnjeno.« Gorenjska banka že dolga leta sodeluje z BGP Kranj, saj vsak novorojenček prejme darilni bon s simboličnim zneskom in možnostjo odprtja računa pri Gorenjski banki. »Letos bomo sodelovanje še dopolnili, saj bomo skupaj z Gorenjskim glasom založili knjigo, v kateri bodo koristni napotki za prve mesece otrokovega življenja,« je povedal Zlatko Kavčič.

»V zadnjih letih smo - tudi s pomočjo donatorjev - veliko vlagali v medicinske aparate in opremo, med drugim smo kupili najsodobnejši ultrazvok, vreden več kot 200 tisoč evrov. « je povedala Škafarjeva. V BGP Kranj se je lani rodilo 1315 otrok, v letošnjem letu jih je do ponedeljka na svet prijokalo 538. »Število rojstev raste, vse več je tudi družin, ki se odločajo za več otrok. Mislim, da je tudi družbena klima naklonjena mladim družinam,« je še povedala Škafarjeva. Ali kot je povedal župan Mestne občine Kranj Damijan Perne: »Prihodnost je doma za stenami porodnišnice.«

Donacija Deželne banke Slovenije
13. maj 2008


Otvoritev enote Deželne banke Slovenije v Kranju 13.5.2008. Tokrat je predsednik uprave Deželne banke Slovenije dr. Draško Veselinovič predal vrednostni bon v višini 2.000 evrov, direktorici Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj, Andreji Cerkvenik Škafar.
Direktorica Andreja Cerkvenik Škafar,dr.med.
prejema od g. Lotriča (Laboratorij za meroslovje Lotrič d.o.o.
Selca 163) donacijo- aparat za merjenje pljučnih funkcij.23.1.2008 Zahvala donatorjem leta 2007
Danes, dne 23.1.2008, smo se srečali z našimi donatorji, kateri so nam stali ob strani ter nam pomagali v letu 2007. Z njihovo pomočjo smo kupili veliko nujno potrebne medicinske in ostale opreme.
Sobe na porodniškem oddelku so nam pomagali opremiti:
SG Guzelj d.o.o., Škofja Loka,
Trgovina Biba, Gašperlin Francka s.p., Kranj,
Mizarstvo Dovč s.p., Ljubljana,
Blažič d.o.o., Ljubljana,
Glaxso Smith Kline d.o.o., Ljubljana,
Alkaloid d.o.o., Ljubljana,
Ariel d.o.o., Ljubljana.
Nakup treh operacijskih luči nam je omogočil:
Šturm d.o.o., Šempeter pri gorici.
Sredstva za nakup ginekološke mize je prispevala:
UniCredit Banka Slovenije d.d., Ljubljana.
Nov kolposkop smo kupili s pomočjo:
Plus Orbita d.o.o., Križe.
Donacijo za aparature smo prejeli do:
Frizerski salon Balika - Barbara Kafol s.p., Škofja Lpka.
G. Peter Jovanovič nam je podaril slike, katere smo prodali na javni dražbi ter z zbranimi sredstvi kupili posteljo za enoto intenzivne nege. Slike so kupili ter tako prispevali donatorska sredstva:
Štefka Križnar, Škofja Loka,
Andrej Lapuh, Kranj,
Anči Bizjak, Škofja Loka,
Razvojna agencija Sora d.o.o. Škofja Loka,
Hypo leasing d.o.o., Ljubljana,
Tanja Pečnik Štefe, Kranj.
Vsem donatorjem se še enkrat zahvaljujemo.
______________________________________________
23.11.2007 Podjetje Orbita plus d.o.o. je prispevalo
sponzorska sredstva za bolnišnico.
 
_______________________________________________________________________

Nakup anestazijskega aparata - HVALA VAM

 

KBM MARIBOR,MESTNA OBČINA KRANJ,GORENJSKE LEKARNE,LEK LJUBLJANA,ISKRA EMECO,MTB KLUB KRANJ,SCHERING AG LJUBLJANA,ABANKA,PERITEKS,SAVA TIRES,ZAVAROVALNICA TRIGLAV,TERAN ERIKA,BANKA KOPER,DRUŽINA MENEGALIJA,ADRIATIC d.d.,VZAJEMNA ZDRAV.ZAVAROVALNICA Poslovna enota Kranj,BAYER PHARMA LJUBLJANA,EURO FOTO Kranj,JANI PORENTA s.p., SIMPS’S d.o.o. TRZIN

Nov anestezijski aparat že uspešno uporabljamo pri vsakodnevnem delu!

Hvala vsem za pomoč.Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.