Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Ginekološki oddelek

Nahaja se v prvem nadstropju bolnišnice. Na oddelku je deset bolniških sob s tremi posteljami in dve nadstandardni sobi.

Zloženka - Navodila ob sprejemu na ginekološki oddelek

Obrazložitve in pisna pojasnila za pacientke


Predstavitev ginekološkega oddelka:
Nadstandardna soba:

Uporaba nadstandardne sobe:

 
 
Za pacientke oz. žene na ginekološkem oddelku skrbi šest zdravnikov ginekologov (istočasno so lahko njihovi izbrani ginekologi), ena diplomirana medicinska sestra, sedem medicinskih sester oz. zdravstvenih tehnikov in štiri bolniške strežnice.


Bivanje
Bivanje na ginekološkem oddelku oz. trajanje zdravljenja je odvisno od vzroka sprejema v bolnišnico (na oddelek), zato se o času bivanja posvetujte s sprejemnim zdravnikom ali sobnim zdravnikom v času dnevne vizite.

Obiski
Čas obiskov na ginekološkem oddelku je vsak dan od 14. do 17. ure. Obiske priporočamo (v čim manjšem številu) najbližjim in predvsem zdravim osebam.

Kakšno prehrano Vam nudimo?

Upoštevati moramo dieto, ki jo že imate (sladkorna, jetrna, želodčna, s celiakijo,…) ali vam jo v času zdravljenja predpiše zdravnik (tekoča, neslana,…).


Kaj prinesete s seboj?

Priporočamo vam, da večje vsote denarja, vrednostne predmete, razne kartice in nakit pustite doma.

Uporabna mobilnih telefonov je na ginekološkem oddelku dovoljena.

Kakšne pacientke (žene) so sprejete na ginekološki oddelek?

Na ginekološkem oddelku imamo dve bolniški sobi med seboj povezani s prehodom kot intenzivni enoti, namenjeni oskrbi žene po večjih ginekoloških operacijah in mamicam, ki so rodile s carskim rezom. V intenzivni enoti skrbijo za varno in kakovostno zdravstveno obravnavo zdravniki anestezilogi, diplomirane medicinske sestre, zdravstveni tehniki in fizioterapevtka.
 
 

Čas bivanja v enoti intenzivne nege je odvisen od postoperativnega okrevanja žene in potreb po intenzivni oskrbi v primeru majhnih operacij.

Obiski so dovoljeni najbližjim zdravim osebam (vsak dan od 15:30 do 16.00 ure).

Na ginekološkem oddelku se nahaja tudi manjši operacijski blok namenjen izvajanju operativnih posegov kratkotrajne narave, po katerih so žene odpuščene domov po možnosti še isti dan.

Osebje na ginekološkem oddelku se trudi, da bi bilo vsako naše dobro jutro tudi za Vas dobro jutro, vsak dober dan vaš boljši in uspešnejši dan in lahko noč vaša čim bolj mirna noč.
Video vsebine


Ultrazvok
 
Zunanji obrat
 

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.