Torek, 18.02.2025
-
Kosilo
Lečina enolončnica s klobaso 1a,3,9 (6,10)
Kokosovo pecivo 1a,3,7,8,12 (5,6,11)
Kompot
Kruh 1a (3,6,7,8,11)
Sreda, 19.02.2025
-
Kosilo
Brokolijeva juha 1a,7,9
Piščančja nabodala 1a,9
Pečen krompir z zelenjavo
Solata
Četrtek, 20.02.2025
-
Kosilo
Močnikova juha 1a,3,9
Špageti po bolonjsko 1a,3,9 (6,10)
Solata
Petek, 21.02.2025
-
Kosilo
Paradižnikova juha 1a,3,9 (6,7,10)
Paniran oslič 1a,4 (2,7,14)
Pire krompir 7
Špinača v omaki 1a,7
Sobota, 22.02.2025
-
Kosilo
Korenčkova juha 1a,7,9
Grahov sote s puranjim mesom 1a,7,9
Riž 3-žita 1a,c,6
Solata
Nedelja, 23.02.2025
-
Kosilo
Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Pečena svinjska rebra 1a,9
Pražen krompir
Solata
Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.POJASNILO:
Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.
*LEGENDA :
- Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
- pšenica (npr. pira in horasan)
- rž
- ječmen
- oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
- Raki in izdelki iz njih
- Jajca in izdelki iz njih
- Ribe in izdelki iz njih
- Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
- Zrnje soje in izdelki iz njega
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
- Oreški, in sicer:
- mandlji
- lešniki
- orehi
- indijski oreščki
- ameriški orehi
- brazilski oreščki
- pistacija
- makadamija ter izdelki iz njih
- Zelena in izdelki iz nje
- Gorčično seme in izdelki iz njega
- Sezamovo seme in izdelki iz njega
- Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
- Volčji bob in izdelki iz njega
- Mehkužci in izdelki iz njih
Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.
Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).