Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Predstavitev

Bolnišnica za ginekologijo in porodništvo v Kranju (BGP) je zdravstvena ustanova, specializirana za zdravstveno varstvo žensk in novorojenčkov, za specialistično zdravstveno varstvo žensk in novorojenčkov ter za zdravstveno varstvo žensk na primarnem nivoju.

Hospitalno zdravstveno varstvo žensk se deli na ginekološko in porodniško dejavnost.

Ginekološka dejavnost se izvaja na ginekološkem oddelku in v dveh opercijskih sobah z enoto intenzivne nege.

Porodniška dejavnost se izvaja delno na ginekološkem oddelku (patološka nosečnost), v porodni sobi in na porodniškem oddelku, ki skrbi za matere in otroke po porodu. V letu 2000 smo prejeli naziv novorojenčku prijazna porodnišnica (baby friendly hospital).Za bolne novorojence in njihovo okrevanje skrbi enota otroške intenzivne nege, ki jih manj kot 2% premešča v terciarne ustanove na dodatne preiskave oziroma zdravljenje.
 
Specialistično zdravstveno varstvo žena obsega:

V neonatalni ambulanti se izvajajo:

Dispanzerska dejavnost na področju zdravstvenega varstva žena se izvaja v dveh ginekoloških ambulantah in ultrazvočni ambulanti.

Skupnim potrebam bolnišnice služijo še: lekarna in laboratoriji za urinske, hematološke, biokemične, citološke in histološke preiskave.

Gravitacijsko področje naše bolnišnice je območna enota Zavoda za zdravstveno zavarovanje Kranj z izpostavama Škofja Loka in Tržič. Od tu prihaja 75% hospitaliziranih pacientk, iz ostale gorenjske regije 5%, iz ostalih področij Slovenije pa 20% pacientk.

Za dispanzer za ženske v BGP Kranj je opredeljenih preko 16.000 žensk.

 

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo pa jih tudi za beleženje statistike dostopa.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.