Jedilnica-zaposleni, zunanji

Sreda, 04.10.2023

  • Juha

    Ohrovtova 1a,9

  • Meni 1

    Hrenovka v testu 1a,3
    Tatarska omaka 3,7,9,10

  • Meni 2

    Široki rezanci s piščančjim mesom 1a,3,7,9 (6,10)

  • Meni 3

    Čufti v paradižnikovi omaki 1a,3,9
    Pire krompir
    7

  • Meni 4

    Solatni krožnik s šunko, sirom in jajcem 3,7
    Tatarski preliv 3,7,9,10

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rukola
    Zelje
    Paradižnik
    Koruza

  • Večerja

    Piščančje meso po vrtnarsko 1a,9
    Prosena kaša 1a
    Solata

Četrtek, 05.10.2023

  • Juha

    Korenčkova 1a,9

  • Meni 1

    Mešano meso na žaru
    Pečena paprika
    Kruh
    1a (3,6,7,8c,11)

  • Meni 2

    Idrijski žlikrofi v smetanovi omaki 1a,3,7,9

  • Meni 3

    Goveji golaž 1a,9,10,12
    Koruzna polenta (1,6)

  • Meni 4

    Solatni krožnik s puranjim mesom
    Jogurtov preliv
    7

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Radič
    Paprika
    Kumara
    Čičerika

  • Večerja

    Ribji file 4
    Maslen krompir z zelenjavo 7
    Solata

Petek, 06.10.2023

  • Juha

    Goveja s cmočki 1a,3,9

  • Meni 1

    Pečen losos 4
    Maslen krompir 7

  • Meni 2

    Segedin 1a,9
    Ocvrte miške 1a,3,7 (5,6,8)

  • Meni 3

    Piščančje krače 1a,9
    Dušen riž z grahom

  • Meni 4

    Grški solatni krožnik 7

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Motovilec
    Korenje
    Zelje
    Fižol

  • Večerja

    Polnozrnate testenine z bolonjsko omako 1a,9 (3)
    Solata

Sobota, 07.10.2023

  • Kosilo

    Bučkina 1a,9
    Svinjsko meso z brokolijem 1a,9
    Testenine 1a,3 (6,10)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Radič
    Paradižnik

  • Večerja

    Zelenjavni narastek s sirom 1a,3,7 (6,8c,11)
    Solata

Nedelja, 08.10.2023

  • Kosilo

    Kostna z zakuho 1a,3,9 (6)
    Puranja pečenka 1a,9
    Pečen krompir z zelenjavo

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rdeča pesa

  • Večerja

    Zelenjavna juha 9 (1)
    Jabolčna pita 1a,3,7 (5,6,8)
    Kompot

Ponedeljek, 09.10.2023

  • Juha

    Porova 1a,9

  • Meni 1

    Svinjski zrezek v naravni omaki 1a,9
    Korenčkovi štrukeljčki 1a,3,7 (6,8,9,10,11)

  • Meni 2

    Piščanec s pehtranom 1a,7,9
    Špinačni rezanci 1a (3,6)

  • Meni 3

    Mesni kanelon 1a,3,7
    Krompirjeva solata

  • Meni 4

    Solatni krožnik s sojinim polpetom 1a,6 (3,7,9,10,11)

  • Solatni bar

    Zelena solata
    Rukola
    Zelje
    Paradižnik
    Koruza

  • Večerja

    Ješprenjeva rižota s puranjim mesom in zelenjavo 1c,9
    Solata

Meni 3 in juha sta na voljo od 10.30 ure dalje.
Cena malice vključuje enega od menijev ter solato ali sadje.
Cena kosila vključuje juho, enega od menijev, solato in sadje.
Vsak dan imamo v ponudbi tudi različne sendviče, jogurte, sadje in druge prigrizke, občasno tudi enolončnice in različno pecivo.
Vsakemu obroku pripada tudi kos kruha in napitek (nektar, čaj, žitna bela kava ali mleko).

Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

  1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
    1. pšenica (npr. pira in horasan)
    2. ječmen
    3. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
  2. Raki in izdelki iz njih
  3. Jajca in izdelki iz njih
  4. Ribe in izdelki iz njih
  5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
  6. Zrnje soje in izdelki iz njega
  7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
  8. Oreški, in sicer:
    1. mandlji
    2. lešniki
    3. orehi
    4. indijski oreščki
    5. ameriški orehi
    6. brazilski oreščki
    7. pistacija
    8. makadamija ter izdelki iz njih
  9. Zelena in izdelki iz nje
  10. Gorčično seme in izdelki iz njega
  11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
  12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
  13. Volčji bob in izdelki iz njega
  14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).