Sreda, 21.05.2025
-
Kosilo
Fižolova juha 1a,9 (5,6,8,11)
Riba v koruznih kosmičih 1c,3,4 (5,6)
Krompirjeva solata
Sadje
Četrtek, 22.05.2025
-
Kosilo
Špinačna juha 1a,7,9
Puranji paprikaš 1a,9
Kruhove rezine 1a,3,7 (6,8c,11)
Solata
Petek, 23.05.2025
-
Kosilo
Goveja juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Kuhana govedina 9
Kumare v omaki 1a,9
Pražen krompir 1a,7
Sobota, 24.05.2025
-
Kosilo
Brokolijeva juha 1a,7,9
Piščančji ragu s smetano 1a,7,9
Široki rezanci 1a,3 (6,10)
Solata
Nedelja, 25.05.2025
-
Kosilo
Kostna juha z zakuho 1a,3,9 (6)
Svinjska pečenka 1a,9
Korenčkovi štrukeljčki 1a,3,7 (6,8,11)
Solata
Ponedeljek, 26.05.2025
-
Kosilo
Juha iz zelene 1a,7,9
Puranje meso po vrtnarsko 1a,9
Svaljki 1a,3,12 (6,7,8,11)
Solata
Za več informacij se obrnite na tajnistvo@bgp-kranj.si ali 04/208 2853 (kuhinja).
Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.POJASNILO:
Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.
*LEGENDA :
- Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
- pšenica (npr. pira in horasan)
- rž
- ječmen
- oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
- Raki in izdelki iz njih
- Jajca in izdelki iz njih
- Ribe in izdelki iz njih
- Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
- Zrnje soje in izdelki iz njega
- Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
- Oreški, in sicer:
- mandlji
- lešniki
- orehi
- indijski oreščki
- ameriški orehi
- brazilski oreščki
- pistacija
- makadamija ter izdelki iz njih
- Zelena in izdelki iz nje
- Gorčično seme in izdelki iz njega
- Sezamovo seme in izdelki iz njega
- Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
- Volčji bob in izdelki iz njega
- Mehkužci in izdelki iz njih
Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.
Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).