Bolnisnica za ginekologijo in porodnistvo Kranj Ginekologija Kranj

Jedilnik - pacientke na oddelku in abonenti


Ostali jedilniki:

Datum Kosilo Večerja
Četrtek
09.07.2020
Kokošja juha z zvezdicami- 1a,3,9,(6), Telečji kare v omaki-1a,9,(6), Ajdove testenine-1a,(6), Solata, Sadje Hrenovke v testu- 1a,3,7,(6), Pire krompir-7, Solata
Petek
10.07.2020
Špargljeva juha-a,(3,7,6,8,11), Pečena puranja pleskavica, Dušen riž z zelenjavo, Solata Zelenjavna juha-(9), Makaronovo meso- 1a,3,9,(6), Rdeča pesa v solati
Sobota
11.07.2020
Juha iz kolerabice-1a,7,(6), Pečena riba-1a,4,(6), Krompir z blitvo, Rogljiček-1a,1b,6,(3,7,8,11) Mesno zelenjavna enolončnica-1a,7,9,(6), Kruh-1a,1b,6,(3,7,8,11), Jogurt-7
Nedelja
12.07.2020
Kostna juha z vlivanci-1a,3,9,(6), Junčji zrezek v čebulni omaki-1a,9,(6), Kuhan kvašen kruhov cmok-1a,1b,3,7,(8,11), Solata, Skuta s podloženim sadjem-7 Zelenjavna juha-1a,7,(6), Bio pirin zdrob-1a,7,(6), Jogurtova rezina s sad jem-1a,7,(6), Kompot
Ponedeljek
13.07.2020
Cvetačna kremna juha-7,9, Puranov ragu-1a,9,(6), Testenine-1a,3,(6), Sezonska solata s fižolom Sataraš-3, Črni kruh-1a,1b,6,(3,7,8,11), Jogurtova strjenka s polivko-7
Torek
14.07.2020
Praška juha s hrenovko-1a,9,(6) Skutine palačinke-1a,3,7,(6) Kruh-1a,1b,6,(3,7,8,11), Mešan kompot Pečeni piščančji ražnjiči, Zelenjava z žara, Solata
Sreda
15.07.2020
Porova juha-7,9, Nadevana paprika-3,9, Pire krompir-7, Kefir-7 Sirova pita z brokolijem- 1a,3,7,(6), Sezonska solata z jajcem- 3
Četrtek
16.07.2020
Paradižnikova juha z vlivanci-1a,3,9 Bučkina zloženka-1a,3,7,(6), Sezonska solata, Sadje Golaževa juha s krompir- jem in cmoki-1a,3,9,(6), Puding s svežim sadjem in smetano-7,(1)
Petek
17.07.2020
Fižolova kremna juha-1a,3,(6), Svinjska pečenka, Pražen krompir, Solata Mesno zelenjavna rižota, Sezonska solata, Jogurt-7

Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika.

POJASNILO:

Jedi, ki vsebujejo alergene sestavine, so označene s številčnim sklicem na alergene sestavine v spodnji legendi*:
Številka označena za jedjo pomeni prisotnost uporabljenega alergena kot sestavino v jedi, kot je razvidno iz spodnje legende; številka v oklepaju označuje možnost prisotnosti sledov alergena.

*LEGENDA :

1. Žita, ki vsebujejo gluten, in sicer:
a. pšenica (npr. pira in horasan)
b. rž
c. ječmen
d. oves ali njihove križane vrste in izdelki iz njih
2. Raki in izdelki iz njih
3. Jajca in izdelki iz njih
4. Ribe in izdelki iz njih
5. Arašidi (kikiriki) in izdelki iz njih
6. Zrnje soje in izdelki iz njega
7. Mleko in mlečni izdelki (ki vsebujejo laktozo)
8. Oreški, in sicer:
a. mandlji
b. lešniki
c. orehi
d. indijski oreščki
e. ameriški orehi
f. brazilski oreščki
g. pistacija
h. makadamija ter izdelki iz njih
9. Zelena in izdelki iz nje
10. Gorčično seme in izdelki iz njega
11. Sezamovo seme in izdelki iz njega
12. Žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l
13. Volčji bob in izdelki iz njega
14. Mehkužci in izdelki iz njih

Opozorilo: Jedi LAHKO VSEBUJEJO SLEDI žit z GLUTENOM, SOJE, JAJC, ZELENE, SEZAMOVEGA in GORČIČNEGA SEMENA ter MLEKA, ker so lahko prisotne v začimbah.

Zakonodajna podlaga:
. Uredba (ES) št. 178/2002 Evropskega parlamenta in Sveta,
. Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom št. 1169/2011 in
. Pravilnik o splošnem označevanju živil, ki niso predpakirana (Uradni list RS, št. 66/16 in 8/17).

Uporabljamo piškotke!

Naše spletne strani uporabljajo piškotke (cookies), s katerimi vam lahko zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo.
Več o piškotkih

Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate z uporabo piškotkov.